lördag 23 februari 2013

Odlingsdrömmar

Jag har fått mina beställda fröer. Tomatfröerna är ett steg i rätt riktning på att det BLIR ett växthus-inköp i år!! Längtar! Det var ju nu 6 år sedan jag hade växthus och det finns knappt något godare än just hemodlade tomater! Sambon brukar bli less på det i slutet av säsongen, men inte jag och barnen! Man kan ju dela med sig till vänner också, alltid uppskattat.
 
3 sorters tomat köpte jag: Vinbärstomat, Bifftomat och Körsbärstomat.
Mellan tomatplantorna brukar jag sätta mängder av kryddor. Extra mycket Basilika.
Men så funderar jag på om jag ska HA odlingsbäddar utmed sidorna som jag hade innan...Eller om jag ska ha tomaterna satta i stora krukor istället. Ni som har växthus - hur gör ni? Fördelar, nackdelar?
 
Lite blomster får det bli, men ute i trädgårdslanden då. Brukar förodla aster, det är en så vacker och hållbar blomma tycker jag! Den grekiska lövkojan är en ständig favorit också. Den slår ut vid 22-tiden på kvällen och doftar magiskt! Man har den mer för doften än för själva blomman som är väldigt anspråkslös och helt ihopdragen dagtid.
 
Olika salladssorter och andra grönsaker förstås.
En spännade sak jag köpte var sparrissallad. Man skördar bladen efter hand, och sedan använder man själva bladstjälkarna och kokar som sparris. Visst låter det spännande! Har aldrig hört talas om det innan!
Svårt att tänka på odling när odlingsbäddarna ser ut som de gör nu...
Men det kommer väl en vår i år också.
Snart kan man börja förodla i alla fall!

Otroligt få som vill tävla denna månad, 6 deltagare bara!
Stor vinstchans med andra ord...:)
Kolla uppe till höger så kommer ni till tävlingen!

Kram Anna

7 kommentarer:

Unknown sa...

Åååååå ser ut som härliga odlingsplaner.

Ja nu får våren gärna komma;)
Kram
Annie

Nyanser av vitt sa...

Hemodlade tomater är det bästa som finns.Vi köper alltid på "Bondens marknad". Så mysigt att plocka olika sorter. Som smågodis :O)
Fred älskar dem.
Ha en fin söndag
Kram Agneta

VisaLiza sa...

Våren måste ju trots allt vara på väg när det snart är dags att så fröer. Jag har inte odlat alls på några år men i år ser jag fram emot det. Kramar Liza

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Ja jag har växthus och det är ca 15 kvm. Alltid för mycket plantor i så man nästan inte kan gå där inne. Jag har mina plantor i stora murarhinkar och tycker det funkar bra, bara att ta ut hela spannen om det blir någon ohyra på.
Visst e de gott med tomater å gurkor, jag plockade in lite tomater för någon vecka sedan:) har haft värme på i mitt i vinter. Lövkojan är oxå en favorit hos mig som jag alltid bara måste ha, luktar ju underbart!!
Kram Jennie

Anonym sa...

Skall passa på att köpa fröpåsar på Blomsterlandet, fick 50% för att jag är medlem... toppen. Det får bli en tur dit någon dag.
Kram Birgitta

Torpliv sa...

Så mycket gott, ditt växthus kommer att bli riktigt välfyllt med godsaker.
Tack för raderna du lämnat hos mig, Anna! Och jag har skickat dig ett litet mail =)
Hoppas du får en härlig start på nya veckan!
Kram Petra

Fru Lagom sa...

Fick också hem ett fröpaket i förra veckan med min "fröfrossa". Längtar tills det blir dags!