tisdag 12 april 2011

Skirö och Sävsjö

Hej!

Idag har jag varit på kundbesök! Först åkte jag till "Frenillas bod" i Skirö, utanför Vetlanda.

Det må jag säga var en upplevelse utöver det vanliga! Ägarinnan Gunillas man har byggt upp flera längor av hus, uthus, butik m.m på totalt 700 kvm mitt ute i skogen vid en sjö i Skirö. Allt är byggt i gammal stil och man får titta noga för att inse att allt faktiskt är nytt! En sådan otrolig känsla för detaljer att jag alldeles tappade hakan! Mannen har byggt, Gunilla har målat. Jag har nog aldrig blivit så imponerad i mitt liv!!

Här sitter Gunilla i den del av butiken som är inomhuscafé. Allt uppbyggt som en gammaldags glasveranda! Här bjöd hon mig på gott rosenthé och GI-knäcke. På sommaren har hon cafébord i trädgården också. Jag kan redan nu se framför mig vilken idyll det måste vara att sitta där när det grönskar ute! Själva butiken var en sådan man får gå många varv i innan man sett allt!
Butiken utvändigt! Tyvärr missade jag att ta kort på övriga byggnader utvändigt, men jag kan bara skylla på att jag var alldeles förvirrad av allt vackert jag såg!:)
Jag fick gå in och se inne i boningshuset också! Överallt var det vackra vitlaserade trägolv och tak.
Alltså - har ni någonsin SKÅDAT ett snyggare badrum!!!
VILL HA, VILL HA, VILL HA!!!


Spisen (som ska vitmålas) har Gunillas man murat upp på frihand!! Att det FINNS sådana människor!
I denna vackra sal med sjöutsikt ordnar Gunilla tjej-kvällar, jodå, det hade inte varit dumt att sitta där och äta god mat, dricka lite vin, och sedan shoppa loss i butiken!:)

All lycka till Gunilla och maken som nu även bygger på ett hus att hyra ut för övernattning! Har ni vägarna åt Vetlanda-hållet - åk till Skirö och besök!

Nästa besök var på den ljuvligt vackra butiken "Sockerklaras" i Sävsjö!

Här står ägarinnan, den supergulliga Ida som öppnade sin härliga butik i oktober 2010. Hon var precis lika trevlig i verkligheten som jag föreställt mig!
Även här var det mycket att se! Stor vacker butik med mängder av saker av "vill-ha-karaktär"!!
Ida har lagt ner stor kraft i renovering av butikslokalen som tidigare var en blomsteraffär. Bakom kulisserna fanns det även stora utrymmen hon bl.a använde till att måla gamla vackra möbler i. Ja, hit åker jag gärna igen!
Kram Anna

4 kommentarer:

Unknown sa...

Trevligt att hitta dig här i bloggvärlden, Anna. Jag har inte varit så flitig på att kika runt men får nog försöka ändra på det. Kram

Anna sa...

Hej!
Jodå, här är jag!:) Jag bloggar inte så ofta, det blir när jag hinner, men kul är det!
Kram Anna

Lilla gårdshuset sa...

Hej!

Ja du har minsann varit och besökt mina favo-butiker. Hos både Gunilla & Ida kan man hitta mycket fina saker. Att dricka en kopp kaffe i Gunillas trädgård kan jag varmt rekomendera.

Kramis/Heléne

Anna sa...

Hej!
Ja, båda butikerna var helt fantastiska!
Man förstår redan nu när all natur är lite beige...att sommarfika hos Gunilla får man nog helt enkelt inte missa!
Kram Anna