onsdag 27 juli 2011

Utlottningen flyttas framåt!

Hej!


Jag inser att jag måste skjuta fram utlottningen jag har till höger till den 4:e augusti!



Imorgon åker jag alltså som utställare på Hantverksmässan i Båstad, och direkt efter det till Helsingborg på en sista semestersväng om allt vill sig väl. Alltså - ni som länkar - ändra gärna datumet till den 4:e augusti!

Tack för lyckönskningar om Båstad, hoppas också det kommer gå bra förstås!:)

Nu ska jag på mässa utan att ha en dator tillgänglig på 4 hela dagar!! Det får gå det med...men jag brukar vilja kunna läsa mailen åtminstone...Kanske kan man låna någon en sväng.

Tidigt på semestern stod jag utomhus i flera dagar och tillverkade drygt 600 A4-ark papper. Man är så NÖJD att ha ett sån´t lager!

Avslutar med ännu en vacker dörr från Rhodos!:) Nu blir det ju tyst härifrån några dagar.
Kram Anna

tisdag 26 juli 2011

Uterummet före/efter och nyhet på gång m.m...

Hej!

Idag tänkte jag visa vårt ohyggligt fula uterum som stod i trädgården på Villa Nord när vi flyttade hit! Ett riktigt 70-talsbygge som inte stämde alls till huset som byggdes 1914. Vi funderade första året riva/eller bygga om...?

När vi bott in oss i huset insåg vi att både läge och storlek var optimalt.
Förra sommaren spikade sambon på liggande råspont på de glesa brädsidorna, och jag målade vitt med linoljefärg. Två gamla fönster sattes även in längst bak.

I år spolade sambon av de danska sjöstensplattorna från mossan. Jag hade velat vända även dem, men när jag såg vilket jobb det var sa jag att vi kan vänta till nästa år...

Här är de 2 gamla fönstren.

Humlen växer fint och lindar sig runt en jättefin "lyktstolpe"

Lite finlir fattas ännu, men jag tycker det blev STOR skillnad från hur det var från början!


Nu har jag fått hem en av varje av små bedårande magneter som kommer till höstens nyheter! Jag är jättenöjd!


Det drar ihop sig till den stora hantverksmässan i Båstad som är i helgen! Imorgon packar jag bilen och åker på torsdag morgon. Ska besöka 3 kunder på vägen ner, sedan packa upp allt jag ska sälja. I årets mässtidning finns en artikel om mig! Man får scrolla ner en bra bit i texten och leta efter en rubrik som är "Hon har huvudet fullt av idéer"


Så....nu måste jag jobba på ordentligt för att få allt klart!

Kram Anna

lördag 23 juli 2011

Gången färdig + smakråd igen...

Hej!

Nu har sambon slitit hårt några dagar med att vända och högtryckstvätta de tråkiga danska sjöstensplattorna

Före...
Usch så mossiga och fula...

Arbete pågår...

Och efter...

Vilket LYFT! Jag blev väldigt nöjd!



Nu behöver jag smakråd igen... Väskan jag har på gång i vitt ska även tillverkas i en liten serie med svarta. Det finns ju folk som är som mig =älskar shabby chic-inredning men inte klär sig shabby chic!:) Fick ett prov igår! Men då hade de två förslag på motivet, rundat (kanten är overlockad och ej invikt) eller fyrkantigt med invikta kanter. Vad är snyggast??


Rund....



Eller fyrkantig...?

Motivet är fel, för det ska vara i svartvitt, knappen ska inte vara en sådan heller.


Kommentarer mottages tacksamt...


Kram Anna

onsdag 20 juli 2011

Rhodos

Hej!!

Äntligen har jag lite tid att rapportera från vår underbara semester! Det var detta hotell vi bodde på, i Ixia staden på Rhodos. Familjesvit med 2 våningar och 2 utsikter.

Här är hotellet från poolsidan
Havsutsikten från rummet...

Och poolutsikten
Otroligt bra hotell med fantastisk all-inclusive buffé! Och fria drinkar, det slank ner en del Pina Coladas och rött vin...:)

Barnen kan ju simma båda så det behövdes heller inget vaktande vid poolen! Vi kunde lugnt ligga i våra solstolar och LÄSA! Oj vad jag läste! Och jag kan säga att jag inte ens TITTADE åt mina marknadsföringsböcker jag hade med mig (eller idé-böcker heller för den delen:) Jag bara läste lättsamma pocketar av Marian Keys och inredningstidningar. Och NJÖT!!

En dag tog vi taxi till en annan strand där det fanns fina klippformationer och fiskar att snorkla och upptäcka!

En annan dag var vi med på en heldagsutflykt. Först i Fjärilsdalen, där jag en gång varit som 10-åring (och fortfarande kommer ihåg!) Det var SÅ fint! Små dammar, bäckar, broar och miljoner av fjärilar!



Fjärilarna var ganska anspråkslösa där de satt i drivor. Men så lyfte de och vingarna var orange!

Sedan båtfärd till e liten grann-ö som hette Chalki. Där såg ut som ett vykort! Och alla verkade ha bestämt sig för att måla om sina hus på samma gång!:)

Jag har alltid varit fascinerad av gamla slitna trädörrar (gärna i mintgrönt) och på Chalki fanns många!

Små välskötta gator, mängder av blommor vid husen och en ren idyll!

Vi gick en sväng i värmen (+39...) och här är en annan vinkel på staden.

Vilken färg på havet!!

Vi hittade en liten strand som vi kunde bada lite på.



Här var några kul träd, har ingen aning om vad det är!

Jag får upprepa att jag tidigare varit negativ till all-inclusive, men med facit i hand och 2 barn på 8 och 10 år är det ett fantastiskt sätt att resa! Vi har haft det HELT underbart!

Nu har jag fått jobba intensivt några dagar för att komma ikapp, men det är det ju värt!:)

Kram Anna

lördag 16 juli 2011

Textinlägg?

Hej!
Vet inte alls om det går att göra ett rent textinlägg från Rhodos. Men jag provar! Har rent av fördömt "all inclusive" innan. Men jag gör det inte längre! Det är HELT toppen!! OJ! Vad vi äter och dricker! OJ vilken god mat! Åh så bra med barnens blodsockerfall, mat finns direkt. Vi bara slappar solar, badar och någon utfärd har det även blivit. Mer om det när jag kan infoga bilder hemma. Imorgon natt åker vi hem, en hel extra dag i solen imorgon!
Laddad till tänderna att komma hem och kalligrafitexta c:a 180 adresser på tapetkuvert!:)
Kram Anna

lördag 9 juli 2011

Rhodos & livskvalité

Hej!

Imorgon bitti bär det av till Rhodos en vecka! För första gången ska vi prova "All inclusive". Tror det är smidigt med barnen då de får plötsliga blodsockerfall och vill ha mat NU!! Ja, då är det bara att säga att de kan gå och hämta!:) I vilket fall är jag i STORT behov av att bara vara...Jag har väldigt svårt att koppla av och inte jobba. KAN helt enkelt inte det om jag är hemma eftersom jag jobbar hemifrån...Nu har det varit sova 6 tim/natt och resten jobb i veckor! Höstnyheter, jobb med utskick, beställningar, tapetkuvert, papperstillverkning i mängder. Jag klagar inte, för jag har verkligen roligt! Men jag behöver pausa nu, innan jag tar tag i resten av jobbet.

Nu till lite livskvalité! För det är det verkligen att odla och kunna skörda och äta det man odlat!

I år har jag odlat plocksallad lite olika sorter och färger! Även lite ruccola och Romansallad. SÅ gott!
Här växer bönor, rödlök, salladslök och färskpotatis.



Lite sockerärtor barnen kan plocka och äta.

Dill, morot, mangold m.m.


Och så lite ros-bilder...Denna är blodröd först, ju mer den slår ut desto mer åt cerise går den.

Denna är så söt, så söt...

Favoriten vet jag namnet på "Schneewitchen" =Snövit. Blommar länge, länge...

Och så Schersminbusken som är helt översållad i år!

Nä, nu ska jag fortsätta packa!

Kram Anna

torsdag 7 juli 2011

Väskor på gång...

Hej!


Tack alla snälla för smakråd ang. citaten! Än är det inte riktigt bestämt, så fortsätt gärna kommentera...:)Klart är i allafall att det blir fyrkantig bild, sedan verkar det som att de flesta tycker svartvitt...


Jag och döttrarna var på "vårat" smultronställe häromdagen, vi fick ihop 2 strån var som vi åt med gräddmjölk, alldeles ljuvligt. Tänk att något så gott faktiskt även kan vara nyttigt!! (om man skippar socker, och det behövdes INTE!)




Nu har jag fått hem prototyper på väskor jag ska släppa som nyhet i höst! Jag är så ivrig att jag bara måste visa, fast de inte riktigt blir så här i sista änden!
Det kommer vara 2 modeller, den stora är c:a 25 x 25 cm.
Materialet är vitt halvlinne, men jag kommer även ta fram en svart i bomull.
Motivet kommer bli i storlek som det översta, påsydd utanpå med en lös lapp.
Och det är denna vilande ängel det kommer bli på båda! Jag tycker de blir helt underbara, hoppas mina kunder kommer tycka det också!


För er som är neråt Skåne sista helgen i juli och vill säga hej, står jag som utställare på den stora hantverksmässan i Båstad! Där har jag bara med mina produkter av handgjort papper, eftersom det bara är de jag tillverkar själv och FÅR ha med. Mässan är till hälften hantverk och till hälften bilutställning. Jag står i en inomhushall!

Kram Anna

måndag 4 juli 2011

Behöver smakråd...

Hej!

För er som undrat hur Iron Maiden-konsterten var vill jag säga JÄTTEBRA! Nostalgi!:) Och vi hade det SÅ mysigt, gick och gick och utforskade områden jag inte varit i så mycket (Haga, Linnéstaden m.m) Åt lunch på medelhavsrestaurang, drack vin, underbar middag på hotellet på kvällen, och sedan konsterten och hotellnatt! Så skönt att bara vara VI en stund, kunna prata till punkt. Vi har varit ett par i 24 år jag & Per. Ja, man behöver lite egen-tid ibland!


Då till min lilla förfrågan om smakråd. Jag HAR ju faktiskt en del följare, och det får man ju utnyttja!:) Inför höstens nyheter håller jag på att jobba fram citat/ordspråk på mitt handgjorda papper med 2 olika änglar att välja mellan tryckt under citatet.


Detta är den ena, vi kallar den "Ängel A". Men ska den vara....
i svag färg....

...eller ska den vara svartvit?
Nästa fråga är lite mer komplicerad och gäller "Ängel B".

Första frågan: Ska det vara "helbilden" som är på dem längst upp, eller den mer fyrkantiga?

Och....

Svag färg....

...eller svartvit?

Jättetacksam för lite smakråd!!

Kram Anna