tisdag 28 juni 2011

Målning & fynd

Hej!


Äntligen sol och målning av en garagevägg! Igår och idag har jag kämpat på...


HÖGT är de kan jag tala om, och man är väl inte tuffast i världen där uppe på stegen... Igår ringde plötsligt en kund som skulle passera Ulricehamn och frågade om hon kunde hämta lite textilprodukter hemma hos mig. Det händer inte ofta, men så trevligt det är! Det var Anita på Sofielunds-Drömmar i vitt i Mariannelund. Hon fick ta mig som jag var med målarfläckar överallt och huset i kaos...:) Undrar fortfarande vilket intryck hon fick av mitt kontor, usch, så mycket på gång och saker i drivor...
Vi har ett kul ställe här i Ulricehamn som heter "Överskottslagret"! När folk åker till soptippen och har saker som är lite för fina att slänga, läggs det i ett särskilt hus, där Överskottslagret hämtar upp och säljer i en lokal som är öppen tisdagar 13-18. Som en loppis!

Är där c:a varannan gång. Förra veckan fyndade jag fina ramar för 15-20:-/st!


Denna vecka en fin snirklig kanna och 3 härliga grogg-glas!


Synd det bara var 3...Kostade bara 10:-/st!


Óch så kollar jag alltid i tapetlådan där tapeter säljs för 5:-/rullen! Dessa hittade jag idag!
Jag har dem inte att tapetsera med utan att göra kuvert till kundutsick.


Ett utskick per vår och höst, som jag skickar ut till c:a 180 butiker. Jag har fler återförsäljare än så, men måste sålla lite för det är ett ofantligt jobb som tar veckor...De jag inte hört av på 2 år får inget...Är jag snål nu...?


Jag kalligrafi-textar alla adresser, gör prover och broschyrer om nyheter. Nu håller jag på med höst och jul...


Kram Anna

söndag 26 juni 2011

Nyhet - tygkasse!

Hej!

Vem har inte varit med om plastpåsar som går sönder redan innan man lämnar butiken...Trist och dåligt för miljön att inte ens kunna återanvända dem som soppåsar...Tygkassar finns på marknaden, men de brukar inte vara så snygga...

Därför gjorde jag slag i saken och lät tillverka en härlig bomullskasse i naturfärg med tryck av två sjungande änglar i svartvitt! Kassen är 37 x 42 cm + handtag och tvättas i maskin i 40 grader med trycket vänt inåt. Extremt användbara till ALLT möjligt!:) Lätt shopping, mathandling, att ha liggande i bilen, ha hängande att ha saker i som prydnad, eller som jag och barnen när vi åkte till stranden idag - förvaring av böcker, solkräm, klockor, mobil...



Närbild på det söta motivet!

Kram Anna

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Glad midsommar!


Kram Anna

onsdag 22 juni 2011

Burkar

Hej!

Jag har minnen från min barndom av ett program som hette "Farbror Frippes skafferi". Martin Ljung var farbror Frippe och han hade ett skafferi fullt av burkar vari det låg sagor och tecknade filmer. Mysigt program och mysiga burkar! Jag tror det är därifrån mitt burk-intresse kommer!

Min första burk är den gulgröna i mitten! Den andra den ljusblå. Båda är köpta av en antikhandlare som fanns här i U-hamn när man var ung. Han kallades i folkmun"Bosse Blek" ,för han var väldigt blek...:) Fullt av gamla saker hade han, ibland var han billig ibland var han dyr... Tjock "hästhandlarplånbok", en såndär med massor av fack fyllt med sedlar.
En del av burkarna kommer från honom, andra från svärmor eller loppisar. Tyvärr slängde jag många då vi flyttade till vårt första egna hus för c:a 11 år sedan. Sambon tyckte inte om dem.
Fast nu har jag satt upp de jag hade kvar igen, och han har inte sagt något denna gång...:)




Jag gillar gamla burkar!!



Kram Anna

söndag 19 juni 2011

Nya bokmärken - ängelmix!

Hej!



Eftersom de laminerade bokmärkena med blommor blev en sådan succé bland mina återförsäljare har jag nu gjort en serie änglar också! De är tryckta på mitt handgjorda papper som sedan är laminerat och klippt. Upptill sitter en spets. Mått c:a 4,7 x 14 cm. Säljes i mix eller blandas som önskat!



Ängelmix




A.

B.


C.



D.




E.




F.




G.




H.



Det är vid såna här tillfällen jag önskar att jag lyssnat lite noggrannare när "Picnik" gicks igenom vid bloggträffen...Då tänker jag på att lägga bilder bredvid varandra i små kollage. Trodde inte jag skulle ha nytta av det, men det skulle jag ju haft i detta läge...:)


Tack för kommentarer ang. kameran, jag åker till Expert imorgon, detta kan ju inte vara riktigt!



Kram Anna

lördag 18 juni 2011

I pionernas tid och digitalkameraproblem

Hej!

Naturen är ju helt underbar nu! Det nästan gör ONT i kroppen att se allt skirt ljusgrönt som snart övergår till en mer "vanlig" grön färg.

I trädgården blommar paradisbusken för fullt.
Och pionerna, min favoritblomma utan konkurrens!
Har lite olika sorter.

Denna är lite spännande, för halva är ljusrosa och halva nästan vit! Fast bara just den, de andra är ljusrosa.

Alldeles bedårande! Favoriterna är helt klart de ljusrosa och vita!

Denna vita köpte jag på en pionodling i Ljung för ett par år sedan. Där blommade hela FÄLT!


En helt annan sak: Jag FÖRSTÅR mig inte på min nya digitalkamera! Köpte mig en enkel utan större finesser för en tusenlapp. Batteriet laddar ut extremt fort! Köpte mig ett extra batteri att ha uppladdat i reserv (nästan lika dyrt som kameran...) Likadant med det! Jag kan sätta i ett färsk-laddat batteri, ta några kort (8-10 eller så). Lägga kameran, och nästa dag när jag sätter på kameran är batteriet tomt! På ett dygn! Är detta normalt?? ÄR det så med digitalkameror? Någon som vet??

Kram Anna

onsdag 15 juni 2011

Verandan

Hej!


Idag tänkte jag ta er på en tur ut på vår veranda!


Den är isolerad och en del av huset.


Man blir pigg där ute! Ljuset flödar in från alla håll. Särskilt härlig är den förstås sommartid då man kan ösa på med rosa pelargonior!
Golvet är original och låg under oerhört tätspikad masonite.. Det är gran, och vi slipade, vitlaserade och lade supermatt lack på. Det ser ut som vitskurat, men har lackens alla fördelar vad det gäller skötsel!

Här sitter man gärna en stund...önskar att jag hade ro att sitta där mer än jag gör...


Här sitter vi gärna med ett par goda vänner!




På en av uteplatserna har vi problem...Det landade björkpollen i våras som det sedan regnade på och det blev liggande...Nu är hela soffan missfärgad, inte ens ren klorin och skurborste hjälper!! Vad göra?? Bara att måla om? Behöver den slipas först tro...? Tips?


Årets trädgårdsprojekt blir att helt enkelt vända de hemska gamla danska sjöstensplattorna upp och ner så betongsidan kommer upp! Både på gången fram till huset och vid uteplatsen.


Jag bara ÄLSKAR när blommorna vräker upp så här tätt!! Inte behöver man rensa så noga heller!:)


Här sover döttrarna i natt!:) I trädgården. Det har blivit en liten tradition i början på sommarlovet. Kan räkna med att det blir mycket fniss och lite sömn...:)


Kram Anna

söndag 12 juni 2011

Öppen trädgård och underbart lusthus!

Hej!

Idag var jag och äldsta dottern på en trädgårdsvisning! Återigen häpnade man över en enorm kreativitet och tålamod!

Mycket frodiga stenkantade rabatter
Små charmfulla sittplatser här och där.

Stigar och gångar

2 badkar som det gick att elda under!

Dammar och bäckar...
Men nu kommer det mest fantastiska av alltihop!!

Jag har aldrig i mitt liv sett en så charmigt lusthus!!

"Fronten" var byggd av en gammal veranda som satt på ett fallfärdigt torp.

Den inre 6-kantiga(?) delen är byggt av gamla underbart vackra spröjsade fönster!

Man bara SMÄLTER och vill ha, vill ha, vill ha!!!




Och bara KOLLA inuti!! Den bortre väggen var murad av gammalt slitet tegel!

Golvet såg ut som det var taget ur ett franskt lantstils-reportage!

Här vill man väl sitta med ett gäng goda vänner under en lång kväll med mat och vin...

Allt hade mannen i huset byggt själv!


Kram Anna